Helsingør er en helt ny Superliga by. Og for alle de forskellige sider af hele miljøet – klubben, fanklubben, fraktionerne – er der måske noget man skal lære.
Det var den stille konklussion da Cementen mødte fanfraktionen NSRC til en snak om begivenhederne på Helsingør stadion i tirsdags.
Der blev ikke lagt skjul på, at det var en protest der var tale om.
En protest mod nogle karantæner, som måske har været på sin plads, men som også er blevet uddelt uden fællesnævner. Der har måske ikke været en rød tråd man kunne følge.
Den samme forseelse, har medført forskellige sanktioner, alt efter hvornår det var og måske også hvem det var, mener man.
”Vi ønsker dialogen, vi er en del fælleskabet omkring vores klub og vores by, men når parametrene ændre sig, og man ikke ved hvad man skal forholde sig til, så må vi også ha’ lov til at sige fra, det var det vi gjorde i tirsdags”
Sådan udtaler NSRC sig til Cementen, da vi møder dem på torvet i Helsingør, på årets første egentlige sommerdag.
”Det er selvfølgeligt uheldigt, at vi måske kommer til at træde nogle af de andre fans over tæerne, men som uafhængig fanfraktion, har vi også kun stadion til at vise vores utilfredshed”.
”Vi har fuld forståelse for, at dét her har givet genklang i hele byen, måske mere end vi havde troet det ville, men vi må også bare sige, at klubben til tider har behandlet os lidt unfair”.
Under hele samtalen bliver der ikke lagt skjul på, at man er til for Helsingør, for byens hold og for FC Helsingør. ”Det er vores klub, vi har alle del i noget stort”.
”Det er i orden med karantæner, når man overtræder nogle veldefinerede grænser, men de har bare ikke været der. Vi søger ikke grænserne, det er ikke dét det handler om, grænserne er bare blevet rykket fra gang til gang”.
Omkring de enkelte karantæner der afstedkom demonstrationen på stadion, fortæller NSRC at man selv har taget aftsand til visse uheldige elementer.
”Vi vil gerne være med til at skabe stemning, vi vil gerne kunne vise hele Danmark at fankulturen i Helsingør er af en helt anden kaliber end i feks Hobro, Farum, Randers, Horsens eller Silkeborg – eller andre steder hvor de slet ikke har en fankultur”.
”Det tiltrækker måske også nogen gange nogle uheldige typer. De skal selvfølgelige ha’ den rene linje, hvis den så bare er der”.
Til spørgsmålet om fremtiden er svaret meget kort og præcist. Det handler om overlevelse i Superligaen! Men også om at klubben melder rent flag, og også tør omfavne en fankultur, der har en lidt mere uofficiel dimension.
”Om vi synger Ohh Helsingør på søndag, det må tiden vise. Men byen skal vide, at vi står sammen med alle for Helsingør, også selv om vi rykker ned”.