Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk
Af Morten Højer Mathiesen
Med regeringens seneste udmeldinger bliver der jo næppe spillet fodbold før efter 10. maj – og næppe med tilskuere før i september. Sandsynligvis heller ikke i 2. division, selvom senere meldinger kan åbne op for arrangementer med færre tilskuere.
Divisionsforeningen har i samråd med klubberne i 2. division opsat fire mulige scenarier for resten af sæsonen. Dette var før regeringens udmelding i går aftes, men ud fra meldingerne her til morgen, er det stadig det der arbejdes videre med.
Vi har lånt oversigten fra vores gode venner hos bold.dk, og bringer her de mulige scenarier med cementens kommentarer.
Første scenarie
Det ene scenarie handler om, at 2. division kommer i gang igen i slutningen af april, og sker det, bliver sæsonen spillet færdig som planlagt.
Der resterer fem kampe i grundspillet, inden der skal spilles 11 kampe i op- og nedrykningsspillene, og de 16 kampe kan altså blive afviklet inden udgangen af juni.
”Cementen: Dette scenarie er ikke muligt med forlængelsen af forbud mod forsamlinger på mere end 10 mennesker frem til 10. maj”.
Andet scenarie
Hvis sæsonen ikke kommer i gang igen inden udgangen af april, er der flere forskellige scenarier i spil.
Det ene handler om, at grundspillet spilles færdig, men at man derefter halverer antallet af kampe i slutspillene til seks kampe. Dermed skal der altså spilles 11 kampe for at færdiggøre sæsonen.
”Cementen: Absolut muligt, men det giver en problematik omkring overførsel af point fra grund- til slutspil – men naturligvis stadig et scenarie, der vil efterlade FCH i en god position. Dette kunne være en løsning, hvis turneringen kan genoptages f.eks. medio maj.”
Tredje scenarie
Et andet scenarie er, at grundspillet slutter, som det ser ud nu, og man derefter vil se på muligheden for at spille alle slutspils-kampe eller alternativt halvdelen, afhængigt af hvornår turneringen kommer i gang igen.
”Cementen: Interessant alternativ – og meget fleksibelt. Igen vil det efterlade spørgsmål omkring overførsel af point, men også en mulighed hvor FCH stadig har en rigtig fin chance for at spille sig til oprykning. Vi tror det er alternativet, hvis det bliver muligt at starte turneringen meget sent, fordi man både kan skære i grund- og slutspil.”
Fjerde scenarie
Skulle det ske, at turneringen ikke når at gå i gang i tide, vil turneringen praktisk talt blive afblæst med den nuværende stilling.
Det vil i så fald betyde, at nummer 11 og 12 fra de respektive rækker rykker ned i Danmarksserien, de to klubber, som ligger nummer 10, skal spille playoff for at undgå nedrykning, mens de to klubber, som ligger nummer et, FC Helsingør og Aarhus Fremad, skal spille playoff-kampe om oprykning til 1. division.
”Cementen: Dette er selvfølgelig den sidste løsning – og den mindst fair for alle parter. Hvis forbud mod fodbold opretholdes, eller klubbernes mulighed for at spille hen over sommeren ikke findes, så kan vi ende der. For FCH er det jo godt i den forstand, at vi spiller om direkte oprykning. Omvendt er det også lidt at en lodseddel at alt afgøres i et par head-to-head kampe, når nu vi ellers har opbygget et vist forspring i grundspillet. Sker det kan vi jo håbe på, at vi til den tid kan afvikle med tilskuere – vi vil være MEGET kede af ikke at være på stadion.”
I følge bold.dk’s oplysninger er alle klubber blevet bedt om at give Divisionsforeningen et skriftligt svar på, hvorvidt klubberne er indstillede på at forlænge sæsonen, så der også kan spilles kampe i juli.
I følge bold.dk’s oplysninger er der imidlertid et par klubber, der ikke er særlig store tilhængere af den model, fordi de kun har amatørspillere, som ikke nødvendigvis kan stå til rådighed i juli.
”Cementen: Umiddelbart vil de fleste nok være interesserede i at spille så meget som muligt. Især bundholdene er næppe interesserede i at rykke direkte ned fra nuværende stilling. Omvendt kan der være klubber i den bløde midte, som ikke har så stor interesse i at investere i at forlænge sæsonen væsentligt.”
Vi må nok væbne os med tålmodighed en god måneds tid endnu, før vi får en slags rigtigt overblik – og før der bliver truffet en endelig beslutning.